Kerrygold

De geschiedenis

Lang geleden in de zestiger jaren, op 17 mei 1961 om precies te zijn, werd An Bord Bainne (Iers voor het Ierse Zuivelproductschap) opgericht om “de uitvoer van melk en zuivelproducten te promoten, te bevorderen, aan te moedigen, te ondersteunen, te coördineren en te ontwikkelen.”

 

Een goed idee vraagt om een grootse naam. Hoe konden wij uit in totaal meer dan zestig suggesties slechts één naam kiezen? Op de een of andere manier slaagden wij erin de lijst in te korten van zestig tot zes namen: Buttercup, Shannon Gold, Leprechaun, Tub-o-gold, Golden Farm en, natuurlijk, Kerrygold. De namen werden voorgelegd aan de bestuursraad van An Bord Bainne en nadat de beslissing was gevallen, werd Kerrygold in 1962 niet in Ierland maar in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.

NDC & KERRYGOLD QUALITY MILK AWARDS

Met onze partner, de Ierse zuivelraad (NDC), zoeken wij elk jaar naar de beste melk van Ierland. De Ierse zuivelboeren produceren 's werelds fijnste melk van de gelukkigste weidekoeien en de NDC & Kerrygold Quality Milk Awards erkennen en belonen de beste zuivelproducten van de Ierse republiek. In 2015 wist de familie O’Sullivan van Goleen in West Cork als beste uit de bus te komen in de harde strijd tussen circa 17.000 zuivelboeren en 12 nationale finalisten die vochten om de titel van Ierse melkkampioen om de felbegeerde beker van de 'NDC & Kerrygold Quality Milk Awards' in de wacht te slepen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=W03zD7aPkJI

Recept inspiratie

Op zoek naar lekkere recepten en inspiratie? Neem dan een kijkje op de website www.kerrygold.com/nl/recepten

overzicht

Terug naar alle merken

contact

Stel ons jouw vraag